הנוער מנהל את העיר

חברי מועצת הנוער העירונית החליפו את בכירי העירייה וארגוני הסמך בתפקידם, ובמשך יום שלם ניהלו את העיר

כמדי שנה, בהתאם למסורת הנהוגה בעיר, חברי מועצת הנוער העירונית החליפו ליום אחד את בכירי העירייה וארגוני הסמך, ובהם את ראש העיר, סגניו, מנהלי אגפים, מנכ"ל העירייה, הנהלת המתנ"ס, היכל התרבות, בתי הספר ומפקד תחנת המשטרה. יום חילופי שלטון הוא שיאו של תהליך חינוכי ערכי ודמוקרטי, במהלכו נציגי מועצות התלמידים והנוער מכהנים ליום אחד כקובעי המדיניות ברשויות, במשרד החינוך, במחוזות ובבתי ספר.

במרכז הסייבר

שבועיים קודם לכן קיימו בני הנוער סדרת פגישות עם בעלי התפקידים שאותם היו צפויים להחליף קבעו יחד איתם מספר מטרות ויעדים ליום זה, למדו מעט על התפקיד ויצאו לדרך.

היום נפתח במועדון "המטרו", שם התקיימה הרצאה מרתקת של שלומי סרגוסי שעסקה בשינוי חברתי. לאחר ההרצאה והצילום הקבוצתי המסורתי החל היום, וכל נערה ונער יצאו עם המוחלף שלהם למשימות היום. כך למשל, יעקב ולסקין שהחליף את ראש העיר סייר בפארק אדומים לתעשייה ועסקים, שם קיבל ממנכ"ל החכ"ל, יעקב ברוש, סקירה מקיפה על פעילות החברה הכלכלית ועמד מקרוב אחר הבנייה במתחם ה"דיזיין סנטר" הנבנה כעת.

סיור בשטח

חברי מועצת הנוער קיימו מפגש היכרות עם מרכז הסייבר בשכונת "צמח השדה", סמוך לבית הספר הממלכתי "צמח השדה", שם קיבלו סקירה על מרכזי הסייבר והחדשנות מדניאל צארום, מנהלת המרכזים.

בהמשך פגשו בני הנוער את מנהלת בית הספר "נופי הסלע", שרית אנג'ל אור, אמה של אלה אור ז"ל שנספתה באסון נחל צפית.

גיא והמחליף

גרוסמן והמחליף

בסופו של היום התכנסו כולם לשיחת סיכום ב"פיאנו", שם שיתפו בעלי התפקידים וחברי מועצת הנוער בחוויותיהם מיום זה.

סגן ומ"מ ראש העיר, גיא יפרח, מחזיק תיק הנוער, אמר כי "אני מאמין שבני הנוער שלנו הם מנהיגים שמסוגלים להוביל את כלל הנוער בעיר ולהיות שותפים מלאים לעשייה העירונית. בני הנוער הם שדרת המנהיגות הבאה של העיר, ורק מתבקש שיהיו מעורבים ומעורים בנעשה פה. אני גאה בהם, מאחל להם המשך הצלחה ותמיד פה לרשותם".

יגאל לוגסי ולירן

ראש העיר ומחזיק תיק החינוך, בני כשריאל, אמר כי "בני הנוער הם משמעותיים לחוסנה של הקהילה. הנוסחה המנצחת שלנו להצלחה היא שיתופם של בני הנוער בפעילות למען הקהילה והעיר. המסר שאנו מעבירים להם הוא: 'אנחנו לא יכולים לעשות ככל העולה על רוחנו, אלא לקחת אחריות על אחרים, לתמוך באחרים, לסייע לאחרים'. אני גאה בחבר׳ה הצעירים שלנו, מנהיגי המחר".

אורי מסיל וליאור מזור עם המחליפים