לתקצב את השאטלים
ראש העיר, בני כשריאל, פונה לחשב הכללי באוצר ומבקש להכניס לתקציב 2023 את הפעלת השאטלים בכל משרדי הממשלה
עבודות התשתיות הרבות המתבצעות בכל ירושלים, לצד העלייה בכמות כלי הרכב בכבישים בשנים האחרונות, גורמות לעומסי תנועה גדלים שבגינם תושבי מעלה אדומים שעושים דרכם למקומות עבודתם בירושלים, נתקעים בפקקי ענק, נאלצים לאחר לעבודתם מדי יום, סופגים קיזוז משכרם בגין האיחורים ומגיעים למקום העבודה מתוחים, עצבנים ולחוצים.
ראש העיר, בני כשריאל, פועל כל העת ובכל המישורים על מנת לקדם כבישים נוספים לעיר, לשפר את התחבורה הציבורית ולאפשר לתושבים לצאת מוקדם יותר על ידי פתיחת בוקר רך בכל גני הילדים וכדומה.
בעת האחרונה, בעקבות פנייה של ראש העיר, בני כשריאל, לנציב שירות המדינה, פרופ' דניאל הרשקוביץ, ולאחר פגישה עימו, בשנה האחרונה קיבלו מנכ"לי וסמנכ"לי משרדי התחבורה, הגנת הסביבה ורשות המיסים החלטה מבורכת על הפעלת הסעות (שאטלים) לעובדי משרדם ממעלה אדומים למקום עבודתם בבניין ג'נרי בירושלים ובחזרה.
השבוע, ערב השבעת ממשלה חדשה והדיונים על תקציב המדינה לשנת 2023 ואישורו בכנסת, פונה ראש העיר, בני כשריאל, לחשב הכללי באוצר, רו"ח יהלי רוטנברג, בבקשה לאישור הפעלת שאטלים עבור תושבי מעלה אדומים בכל משרדי הממשלה.
במכתבו כותב כשריאל לחשב כי "מדובר בצעד חשוב ומבורך שהוכיח את עצמו והקל משמעותית על עובדי המשרדים, תושבי עירנו, ואפשר להם להגיע לעבודתם בזמן ובנינוחות, ללא איחורים ומבלי לפתוח את היום בנהיגה המתוחה בפקקים ובעומסי התנועה בכבישים".
כשריאל מדגיש כי "התועלת שבניצול שעות העבודה של העובדים גבוהה יותר מעלות הפעלת השאטלים, והניסיון מראה כי צעד זה היטיב הן עם העובדים, שמגיעים למקום עבודתם ללא לחץ ומתח לאחר נסיעה מתישה בפקקים, וללא איחורים שבגינם ישנה פגיעה בשכרם, והן עם מקום עבודתם, שנהנה מעובדים שמגיעים בזמן, ללא איחורים, בנחת ועם אנרגיות ותפוקת עבודה טובה יותר, כך שזה נהנה וזה אינו חסר".
כשריאל מסיים את מכתבו לחשב הכללי בבקשה ואומר כי "כמי שאמון על אישור הנושא, אני פונה ומבקש את סיועך, טרם הגשת תקציב 2023, לאישור הפעלת שאטלים עבור תושבי מעלה אדומים בכל משרדי הממשלה".