גיבוש מתנדבים

25 מנהלי התנדבות ושי"ל ברשויות מקומיות ממחוז ירושלים הגיעו ליום עיון בעיר

מעלה אדומים אירחה השבוע מפגש גיבוש ייחודי במינו. כ-25 מנהלי התנדבות ומנהלי שי"ל ברשויות מקומיות, מאשדוד ועד מועצה אזורית מגילות, כולם ממחוז ירושלים, הגיעו ליום עיון וגיבוש לרכזי ההתנדבות, שנועד לייצר קהילה וחיבורים, לשתף בידע ובניסיון ולהציג את העשייה הענפה בתחום ההתנדבות במעלה אדומים.

המפגש, בהובלתה של רוחמה נגר, מפקחת מחוזית על תחום ההתנדבות מטעם משרד הרווחה, התקיים בניצוחן של מירב חורי, מנהלת המחלקה למשאבי קהילה באגף הרווחה והשירותים החברתיים, תגיל ממן, מנהלת ההתנדבות המקומית, וענת יוסף, מנהלת שי"ל.

הקבוצה נפגשה במתנ"ס, שמעה ממנהל אגף הרווחה והשירותים החברתיים על מבנה האגף ותפיסת ההתנדבות, קיבלה סקירה מצוות המחלקה על העשייה בתחום ההתנדבות ועל שיתופי הפעולה המיוחדים של מעלה אדומים.

האורחים השתתפו בסדנאות חווייתיות בתחום הרדיו והטלוויזיה הקהילתיים, וחלק מהאורחים אף שידרו ברדיו הקהילתי. בנוסף, חמש אזרחיות ותיקות הפועלות בתחום ההתנדבות כחלק מקבוצת המנהיגות לאזרחים ותיקים שיתפו בתחומי העשייה שלהן בעיר, כמו פרויקט בישולים משותף, מענה לפניות הציבור של אזרחים ותיקים, פרויקטים להפגת בדידות ורתימת העירייה להצבת ספסלים בעיר.

המפגש המרתק, עם העשייה התקשורתית המגוונת והפעילות החברתית של אזרחיות ואזרחים ותיקים, עורר השראה ועניין רב. הרעיון שחזר בדברים הייתה תרומת ההתנדבות לאיכות חייהן של המתנדבות והכלים הרבים שקיבלו בקורס מנהיגות מטעם אגף הרווחה על מנת שיוכל ולבטא את עצמן.

בהמשך היום עברו המשתתפים סדנת O.D.T. במטרו בהובלת שלומי אמון, שעסקה בלמידה ובשיתופי פעולה. את היום קינח הצוות בארוחת צהריים בלוצ'יאנה במישור אדומים. כל אחד מן המשתתפים והמשתתפות קיבלו שי צנוע.

"התרשמתי מאוד מאיכות ומקצועיות המתנדבים ותרומתם לעיר. ניתן היה בקלות להבחין מהסיפוק שהם חשים מהעשייה המשמעותית", מספרת רוחמה המפקחת, "היום כולו אורגן בטוב טעם לפרטי פרטים, ונתן לנו שילוב למידת עמיתים הלכה למעשה וחוויה".

מירב חורי, מנהלת המחלקה למשאבי קהילה באגף הרווחה והשירותים החברתיים, אומרת כי "היום הזה אפשר לנו להציג את הכוח שיש להתנדבות ולמתנדבים בעיר, וגם – בהכנה אליו ובהפקתו, להפנים טוב יותר ולעומק כמה ברוכה ורבה העשייה שלנו פה בעיר, וכמה זכינו לקהילה משמעותית ומחויבת לעשייה".