הבז האדום

בטקס חגיגי נחנך "מצפור הבז האדום", נקודת תצפית ייחודית ומרהיבה בטיילת שכונת "נופי סלע"

בשבוע שעבר התקיים בעיר טקס חגיגי ומרגש במיוחד, במהלכו נחנכה נקודת תצפית ייחודית מרהיבה בטיילת שכונת "נופי סלע", סמוך לצומת רחוב החלמיש, הנקראת "מצפור הבז האדום".

בטקס השתתפו: ראש העיר, בני כשריאל, סגנו ומ"מ, גיא יפרח, סגן ראש העיר, בוריס גרוסמן, חברי מועצת העיר, אייל פישלר וליאת מארק, מנכ"ל העירייה, שמוליק חנוך, התורם של הפסל, ג'ף קארמייקל, אוהב ישראל וידיד העיר, הרב דייגו מנדלבאום ורעייתו, האמן והפסל סם פיליפ, מנהל המתנ"ס, אורי מסיל, מנהלת בית הספר "אופק ברנקו וייס", יפעת נדב, ואורחים.

כשריאל עם התורם

המצפה הוא נקודת תצפית ייחודית בעיר  המשקפת את אופייה של מעלה אדומים ונקראת "מצפור הבז האדום". עמדת התצפית החדשה הזו היא חלק מטיילת שמשתרעת בפאתי שכונת "נופי הסלע", הצעירה בשכונות העיר. בתצפית, תחת צל עצי הזית, ניתן לחוש הן את הטבע שפועם בלב העיר והן את המשמעות האסטרטגית של מיקומה של העיר על מפת ישראל. מהתצפית ניתן לראות במבט אחד את העיר המתפתחת שצופה אל החזית המזרחית של ירושלים בירת ישראל.

בהמשך ניתן גם לראות את שרשרת הרי ירושלים שמשתלבים להם בהרי יהודה בואכה מדבר יהודה, בקעת הירדן וים המלח. כמו כן, בעונת המעבר ניתן גם לצפות בנדידת הציפורים שחולפות להן מעל העיר שלנו.

את הטקס הנחו בנועם, בחן ובמקצועיות סגנית מנהל המתנ"ס ומנהלת מרכז הגיל הרך והמשפחה, מיכל בן חיים, ועוזרת מנכ"ל העיריה, מעין רוזן.

חושפים את שם המצפור

במהלך הטקס הוסר הלוט של המצפה, ואת האווירה הנעימו להקת הנוער "אופק" מבית ספר "אופק ברנקו וייס", בביצוע קטעים מוזיקליים בהם שירת הללויה והשיר "מישהו איתי כאן".

את הפסל של הבז האדום תרם ידיד יקר של העיר מעלה אדומים, ג'ף קארמייקל, שבנוסף לפינת החמד הזו עומד מאחורי תרומות רבות ונכבדות לעיר.

קרמייקל תרם את הפסל והקדיש אותו להבנה ולאחווה בין כל העמים, ובעיקר לשלושה מחבריו הטובים: הכומר אוטונייב פונט ורעייתו, הרב דייגו מנדלבאום ורעייתו, והכומר קאש לונה ורעייתו.

אדם נוסף שעומד מאחורי המיצג המדהים הוא האמן והפסל סם פיליפ. סם, ידיד העיר האחראי למספר מיצגי אמנות איכותיים שמעשירים את העיר, הוא פסל שמספר באמצעות שימוש במתכת את סיפורה של מדינת ישראל. את המיצג הזה הוא בנה ממתכת של טילי קסאם שנורו מעזה לעבר ישראל ברוח הפסוק: "וכיתתו חרבותם לאיתים".

ידיד העיר, אוהב ישראל

בתום הטקס המרגש סייר ראש העיר, בני כשריאל, יחד עם התורם בבית הספר הכוללני לחינוך מיוחד "נירים", שחרט על דגלו את נושא הקיימות. פרויקט הצפרות של בית הספר זכה לאחרונה בתעודת הוקרה על הובלת פרויקט צפרות למופת וכן במועדונית עופרים המופעלת על ידי אגף הרווחה והשירותים החברתיים.

ראש העיר, בני כשריאל, הודה בחום לתורם ג'ף קרמייקל, אוהב ישראל וידיד העיר, על תרומתו הנדיבה ובעלת משמעות חשובה לעיר, וכן לאמן והפסל ידיד העיר סם פיליפ . כשריאל אמר כי "בסיועם של מספר אנשים יקרים לנו מאוד הצלחנו לייחד את נקודת התצפית המרהיבה הזו לרווחת תושבי העיר ואורחיה".

מצפור הבז האדום. להנאת התושבים