אדוMניה - שיגעון יולי אוגוסט במעלה אדומים

אירועי הקיץ ייפתחו ב-3/7 עם יהונתן מרגי וחן מזרחי בהיכל התרבות. בהמשך: מסיבות רחוב בקאנטרי, הקרנות VIP​​​​​​​ בהיכל התרבות, אטרקציות ושבוע הילדים והנוער

שיגעון המאניה של יולי אוגוסט מתחיל רשמית. חופשת הקיץ של תלמידי העל יסודי תצא לדרך השבוע, ובשבוע הבא יצטרפו אליהם גם תלמידי בתי הספר היסודיים וילדי הגנים. במעלה אדומים עמלו קשה בחודשיים האחרונים והכינו תכנית אירועי קיץ עשירה, מגוונת ואיכותית המתפרסת על פני כל חופשת הקיץ. התכנית יוצאת לדרך בשיתוף פעולה של אגף הנוער במתנ"ס, האגף המוניציפאלי בעירייה, היכל התרבות, המטרו, האגף לקידום נוער במתנ"ס ובני הנוער עצמם, שלקחו חלק פעיל בחשיבה, בתכנון ובבחירת האמנים שיגיעו לעיר בקיץ הקרוב.

מסיבת רחוב בקאנטרי

שגעון אירועי הקיץ "אדוMניה" ייפתח עם מסיבת רחוב שתתקיים בקאנטרי קלאב כבר ביום ראשון הקרוב, 23/6. בהפקת הטראנס הגדולה ביותר באזור יעלו גדולי האמנים בארץ, ובהם: די-ג'יי אבידני, אזקס, לירון אבוטובול ועוד.

יהונתן מרגי וחן מזרחי

מופע פתיחת הקיץ שיפתח את הקיץ במעלה אדומים באופן רשמי יתקיים ב-3/7 בהיכל התרבות שיארח את הסטנדאפיסט חן מזרחי ואת הזמר יהונתן מרגי.

שבוע הילדים והנוער

בין ה-23 ביולי ועד ה-25 ביולי ייערכו שלושה ימים מלאים בפעילויות לילדים ולנוער בפארק הנוער, כולן בחינם. הפעילויות יכללו מגלשת סלייד דה סיטי, ווייפאאוט, הקרנות סרטים על מסך ענק ועוד תחנות מותאמות לגילאים הקטנים והגדולים יותר. הפעילויות ייערכו, כאמור, בפארק הנוער, ויהיו ללא עלות לציבור הרחב.

יוצאים לאטרקציות

במהלך יולי אוגוסט יוציא אגף הנוער במתנ"ס הסעות למגוון אטרקציות ברחבי הארץ, בהן: סופרלנד, לונה פארק, טיולים בעין גדי ובעין פשחה וכן טיול "רפסודיה" חווייתי שבו יידרשו בני הנוער לבנות רפסודה ולצלוח בעצמם את הכנרת.

הקרנות VIP

מועצת הנוער העירונית, בשיתוף היכל התרבות, יזמו הקרנות של סרטי VIP בהיכל התרבות, כך שבסכום של חמישים שקלים בלבד יוכלו המשתתפים לצפות בסרטים החדשים ביותר שיצאו לאקרנים במתכונת של VIP שתכלול גם מזנון חופשי שיוגש בבית הקפה פיאנו שבהיכל התרבות.

מועדון המטרו

מועדון המטרו יהיה פתוח לנוער בכל ערב מימות השבוע בין השעות 21:00-1:00. בימי שלישי יתקיימו במועדון פעילות מיוחדות כמו: קריוקי, לייזר טאג, טורנירים ועוד, ובמסגרת ליין חמישי יתקיימו במטרו הופעות של אושר כהן, נוי פדלון, גיא הוכמן, צוות מנחוס ושירלי לוי.

ציפורי לילה

אוהל ציפורי לילה ייפתח בכל ימי ראשון וחמישי בפארק הנוער, שם יהיו  מתנדבים שיקבלו את פני בני הנוער וייהנו יחד איתם פיתות בטאבון, משחקי שולחן, כיבוד, שתייה ועוד. בתאריכים 28 ליולי וב-4 באוגוסט יתארחו באוהל דין מירושניקוב וישראל אטיאס.

מסיבות בריכה

הקאנטרי קלאב העירוני יארח את בני הנוער במסיבות בריכה תוססות במיוחד, שיכללו מוסיקה של די-ג'יי שתקפיץ את בני הנוער במים ומחוצה להם, בתופסת מתנפחים על המים והפעלות שונות.

ספורטיביים בקיץ

גם לספורטאים דאגו בקיץ הזה, ובשיתוף פעולה עם אגף הספורט הוכנה עבורם תכנית ספורטיבית במיוחד. בתקופת חופשת הקיץ יהיו מגרשי הספורט בעיר מוארים עד השעה 02:00 בלילה. אולם הספורט בבית הספר חט"ב דקל וילנאי יהיה פתוח לקהל הרחב בימים שני ורביעי בין השעות: 20:00-24:00. אולם הספורט במצפה נבו יהיה פתוח לקהל בימים ראשון ושלישי בין השעות: 20:30-24:00. כמו כן, ייערכו בקיץ טורנירים, סטריטבול, סטריטגול, ליגת קיץ בקטרגל, ליגת קיץ בכדורסל ועוד, וכן יתקיימו אליפויות פינג פונג, אליפות שחייה, אליפות טניס, אליפות באולינג, רכיבת אופניים, ערב שש בש ועוד. השנה ייערך גם טורניר כדורגל בין קבוצות של תנועות וארגוני הנוער בעיר.

הנוער הדתי

בני הנוער הדתיים מקבלים, כמדי שנה, מענה מיוחד, כאשר גם השנה נסגרו ימים מיוחדים לבריכה עבור בנים ובנות בנפרד וכן יתקיים טיול לעין גדי אשר מותאם לבני ובנות נוער דתיים. את אירועי הקיץ לנוער הדתי יפתח ההרכב "אנדרדוס" שיופיע בהיכל התרבות ב-18/7.

יוצאים להתנדב

גם על הפן הערכי לא ויתרו הקיץ, וגם השנה ייצאו בני הנוער למגוון פעילויות התנדבות, בהן: ביקור במחלקות חולים בבית החולים שערי צדק, התנדבות במרכז לילדים עיוורים עם מוגבלויות מורכבות "קרן אור" בירושלים, התנדבות קבוצתית בהוד אדומים ועוד.

קורסים מקצועיים

במסגרת תכנית "האקדמיה לנוער" מוצעים לבני הנוער קורסים מסובסדים שבהם יוכלו לקחת חלק. כך לדוגמא, קורס יסודות הקונדיטוריה יתקיים במשך שלושה ימים במהלך הקיץ, קורסי תכנות בשיתוף "החממה הטכנולוגית", קורס מד"א, צלילה וספנלינג ועוד.

תנועות הנוער

גם בקיץ תנועות הנוער לא נחות לרגע. קן הנוער העובד והלומד בעיר מקיים שבועיים רצופים של "קייצת" - פעילות כיף לילדים ובני נוער הפעילים בקן. סניף עזרא יקיים במהלך הקיץ את הבזאר השנתי להנצחת בוגרי הסניף, בו יתקיימו הפעלות ודוכנים שונים כשכלל הכספים שייאספו יושקעו בהנצחת הבוגרים שנפלו. בנוסף, כלל תנועות הנוער ממשיכות לקיים את מחנות הקיץ וסמינרי ההדרכה לשכבות השונות. אגף הנוער במתנ"ס מעניק סבסודים למחנות הקיץ ותשלום דמי החברות לתנועות הנוער עבור חניכים המתקשים לשלם. בין המחנות שייערכו בקיץ הקרוב יהיו: מחנה קיץ של קן הנוער העובד והלומד, עזרא, אריאל, "כנפיים של קרמבו", צופים, בני עקיבא ומד"צים.

פעילויות מהנות

גם במוסדות העירוניים מכינים שלל פעילויות לכל המשפחה, ובהם: בהיכל התרבות, במוזיאון הצייר משה קסטל ובספרייה העירונית. כמו כן, העירייה והמתנ"ס משתפים פעולה עם מרכז קרסו ומקיימים לציבור הרחב פעילויות רבות, בהן: סרטים לכל המשפחה, בירה ונשירה, יצאנו לשכונות, הפנינג לכל המשפחה ועוד המון הפתעות.

שומרים עליכם

במהלך הקיץ יפעלו באופן מתוגבר השיטור העירוני, מדריכי ציפורי לילה ומתנדבי סיירת הורים, שכבר ישבו יחד ותיאמו ביניהם את הפריסה, הפעילות בשטח והנוכחות עם בני הנוער.

גיא יפרח: "הולך להיות לנו קיץ משוגע"

סגן ומ"מ ראש העיר, גיא יפרח, אומר כי "הולך להיות לנו קיץ משוגע. אני שמח לבשר שהכנו תכנית קיץ שהיא ייחודית למעלה אדומים בכך שהיא משלבת פעילויות של התנדבות ותרומה לקהילה, לצד בילוי, מופעים ואטרקציות. החשיבה הייתה לשלב מעורבות חברתית, תרומה לקהילה, פנאי ותוכן ערכי, ואני שמח שהצלחנו. התכנית נותנת מענה לכל תקופת הקיץ, כך שכמעט מדי ערב יש לבני הנוער היכן לבלות, והכל במחירים מסובסדים מאוד או אפילו ללא עלות כלל".

ראש העיר: "שיהיה לנו קיץ בטוח ומהנה"

ראש העיר, בני כשריאל, אומר כי "יש לנו שגעון של קיץ עשיר באירועים ופעילויות לכולם. התאמנו את מגוון האירועים במיוחד על מנת שיתאים לכל הגילאים ובכדי שכל אחד ייהנה ממה שמעניין אותו וקרוב ללבו. בני הנוער שלנו ייהנו הקיץ משלל פעילויות ומופעים של מיטב האמנים. אני מזמין את כולם להשתתף וליהנות איתנו, וקורא לבני הנוער שלנו, שמרו על עצמכם ושיהיה לנו קיץ בטוח, שקט ומהנה".