מקדמים תחבורה לעיר וממנה

ראש העיר, בני כשריאל, סגנו, בוריס גרוסמן, וחבר מועצת העיר, אייל פישלר, נפגשו עם שר התחבורה, בצלאל סמוטריץ'

ראש העיר, בני כשריאל, סגן ראש העיר, בוריס גרוסמן, מחזיק תיק התחבורה, וחבר מועצת העיר, אייל פישלר, נפגשו בשבוע שעבר עם בצלאל סמוטריץ', שר התחבורה, ודנו איתו בקידום שורת נושאים הנוגעים לעורקי התחבורה אל העיר וממנה.

בפגישה השתתף גם הצוות המקצועי של העירייה, ובהם: מנכ"ל העירייה, שמוליק חנוך, מנהל האגף לתכנון אסטרטגי, גרשון לוקיי, ומהנדס העיר, יונתן לובל.

כביש מרקם החיים יאפשר הזזת המחסום

אחד הנושאים המהותיים שהועלה בפגישה היה סיוע השר בקידום כביש "מרקם החיים", כך שהיציאה מעזריה-אבו דיס תחובר בכביש ללא בידוק למנהרה שמתחת למחסום א-זעים, ומשם ייסלל כביש נפרד לכיוון חיזמה-רמאללה. לדברי כשריאל, כביש זה יאפשר תנועה פלסטינית חופשית מבידוק, השלמת גדר הביטחון בין עזריה למעלה אדומים והעתקת מחסום א-זעים לאזור ה"שומרוני הטוב".

הוספת נתיב רביעי במחסום

נושא נוסף שאמור להקל על תושבי מעלה אדומים בעומסי התנועה היה הבקשה להוסיף נתיב בידוק רביעי במחסום. הצוות המקצועי הסביר לשר כי הפרויקט כבר קודם בעבר על ידי חברת "נתיבי ישראל", והבקשה כעת היא לתקצבו באופן מידי.

כביש העוקף יאפשר נסיעה ישירה לתלפיות, גילה והר חומה

בקשה נוספת לשר הייתה לתקצב את תכנון הקטע העוקף צור באהר בכביש הטבעת המזרחי, אשר יאפשר כניסה נוספת נוחה עבור תושבי מעלה אדומים המבקשים להגיע לדרום ירושלים (תלפיות, גילה והר חומה). כשריאל אמר לשר כי כביש זה יפיק תועלת רבה לא רק למעלה אדומים, אלא גם לירושלים, מטה בנימין וגוש עציון. הצוות המקצועי הסביר לשר ולצוותו כי קטע זה אינו מקודם רק בשל שיקולי תקציב.

בניית מחלף מישור אדומים

בקשה נוספת אל השר הייתה בניית מחלף מכיוון צומת מישור אדומים לכיוון צפון מערב, ובניית מחלף המתחבר לכביש חיזמה לכיוון ירושלים, אשר יקלו משמעותית על העומסים והפקקים בצומת הקיים המתרחשים בעיקר כתוצאה מהרכבים הפונים לכיוון ענתות וחוסמים את כביש 1, לכיוון ים המלח. חשוב לציין כי למחלפים אלו כבר קיים תכנון ראשוני תנועתי, וכשריאל ביקש מהשר להכניסו לתכנית העבודה של "נתיבי ישראל".

מחלף אדומים יאפשר נסיעה לירושלים בדרך הקצרה ביותר

מחלף נוסף שביקשה העירייה לקדם ולשכלל הוא מחלף אדומים והיציאה לירושלים דרך הר הצופים, כאשר הבקשה היא להקים גשר ומחלף שיעבור בדרך הקצרה ביותר לירושלים, מבלי להיכנס למבשרת אדומים. בניית מחלף זה תאפשר לתחבורה הציבורית לעבור בדרך היעילה והקצרה ביותר בדרכה לירושלים ואף תהווה תשתית לרכבת קלה עתידית. בפגישות וסיכומים קודמים עם משרד התחבורה נאמר כי משרד התחבורה מעוניין לתקצב תכנון המחלף בשנת 2019 וביצועו בשנת 2020, וכעת מבקשת העירייה לקדם התכנון והביצוע כפי שסוכם.

תגבור תחבורה ציבורית וחניון בהר הצופים

סגן ראש העיר ומחזיק תיק התחבורה, בוריס גרוסמן, ביקש מהשר גם תקצוב של 5,000 ק"מ נוספים לחודש עבור התחבורה הציבורית, זאת בשל העתקת מסוף אגד שהביאה להארכת מסלולי הקווים הפועלים בעיר. לדברי גרוסמן, ללא התוספת המבוקשת תהיה פגיעה בכמות הנסיעות וברמת השירות של התחבורה הציבורית בעיר.

בנוסף, כשריאל ביקש לקדם את חניון הצופים בהר הצופים, אשר מתוכנן לשרת את הנכנסים לירושלים על ידי חניית הרכב בקניון ומעבר מהיר לרכבת הקלה.

זירוז וקידום העבודות על מחלף הגבעה הצרפתית

העבודות על מחלף הגבעה הצרפתית כבר החלו בשטח, וראש העיר, בני כשריאל, ביקש להודות לשר ולצוות המקצועי במשרד התחבורה על קידום המחלף, ובמקביל ביקש מהשר לפעול לזירוז ותגבור קצב העבודות על מנת לסיים את בניית המחלף מהר ככל האפשר ולאפשר לתושבי מעלה אדומים נסיעה מהירה ובטוחה במחלף שיעקוף את כל הפקקים וייתן מענה של נסיעה רצופה ללא רמזורים עד לכביש תל אביב.

"נמשיך לפעול ולקדם פתרונות שיקלו על עומסי התנועה"

בסיומה של הפגישה הודו ראש העיר, בני כשריאל, סגנו, בוריס גרוסמן, וחבר מועצת העיר, אייל פישלר, לשר התחבורה, בצלאל סמוטריץ', ואמרו כי "תמיד הייתה לנו אוזן קשבת ודלת פתוחה במשרד התחבורה, וכאן המקום להודות לצוות המקצועי המצוין של המשרד. אנו מודים לשר על היענותו המהירה לפגישה שביקשנו ועל ההבטחה לבדוק ולקדם את הנושאים שהעלינו לרווחת תושבי העיר ולשיפור איכות החיים במעלה אדומים. נמשיך לפעול כל העת למציאת פתרונות שיקלו על תושבי מעלה אדומים ביציאתם מהעיר ובחזרתם אליה".