מצדיעים למתנדבים

מאות מתנדבים מהעיר השתתפו בערב הוקרה חגיגי למתנדבים שהתקיים בהיכל התרבות

מעל 1500 מתנדבים פועלים בעיר במגוון תחומים, והשבוע, רגע לפני החגים, הוזמנו המתנדבים לערב הוקרה חגיגי שהתקיים בהיכל התרבות.  הערב התקיים בשיתוף פעולה בין העירייה למתנ"ס, מתוך רצון להוקיר את מתנדבי העיר ולהודות להם על פועלם למען העיר והקהילה.

במעלה אדומים יש לא פחות מ-80 ארגוני התנדבות הפועלים בעיר בתחומי הרווחה, הקהילה, החינוך, הבריאות, הצדקה ועוד. מאות מתנדבים ומתנדבות פועלים ללא לאות וללא תמורה בתחומים הללו, ומלווים את התושב והתושבת מהלידה, במוסדות החינוך, במצבי משבר ושמחה ובגיל הזהב.

הערב הופק על ידי מירב חורי, מנהלת היחידה להתנדבות וקהילה, ורעות אודלר מאגף תרבות וקהילה במתנ"ס, ובשיתוף המתנדבות ברכה מנשה, איריס ירושלמי ומירב בנקין.

באירוע נכחו: ראש העיר, בני כשריאל, סגן ומ"מ מקום ראש העיר, גיא יפרח, מחזיק תיק ההתנדבות, יעקב אהרון, מחזיק תיק הרווחה והשירותים החברתיים, אייל פישלר, מפקחת אזורית בתחום ההתנדבות, רוחמה נגר, מחזיק תיק ההתנדבות היוצא, רפי אוברגוט, מנהלת אגף הרווחה והשירותים החברתיים, עפרה בן ישעיה, מנכ"ל המתנ"ס, אורי מסיל, מנהלי ארגוני ההתנדבות, מתנדבים ובני משפחותיהם.

מתנדבים

האירוע כלל ברכות ותודות למתנדבי העיר שנשאו ראש העיר, בני כשריאל, המפקחת האזורית, רוחמה נגר, מנהלת אגף הרווחה והשירותים החברתיים, עופרה בן ישעיה, ומחזיק תיק המתנדבים, יעקב אהרון.

בין הברכות נהנה הקהל משירתם של חבורת הזמר הייצוגית של מעלה אדומים "פרח במדבר", בניצוחו של יאיר שדה. המשך הערב הוקדש להוקרה של רפי אוברגוט, מחזיק תיק המתנדבים היוצא, אשר תרם לעיר רבות בחמש השנים האחרונות. בחלק האחרון של הערב הקהל נהנה ממופע סטאד אפ של הסטנדפיסט אסף מור יוסף.

גם בשי שחולק למתנדבי העיר ניתן היה לראות את הרצון העז לתת שיש בעיר שלנו. לבחירת המתנדבים עמדו שש מתנות, שכל אחת מהן היה תוצר של עשייה של קבוצות התנדבות או עסקים קטנים בעיר. קבוצת "זרעים של תקווה" הכינה מובייל של סבונים, פרויקט "מדור לדור" הכין מגנטים מקרמיקה, האומנית מוריה לוין הכינה תכשיטים בעבודת יד ייחודיים, קהילת צעירי 06 עיצבה תחתיות לסירים במרכז החדשנות, ניצולי שואה הכינו שקיות ריח, וחברת בוסתן של שרון מדינה פינקה בסבונים טבעיים משגעים.

מנחות הערב, מירב ורעות, אמרו למתנדבים כי "בערב הזה אנחנו – עיריית מעלה אדומים והמתנ"ס, מבקשים לעצור לערב אחד בתוך שגרת ההתנדבות והעשייה, ולומר לכם באופן אישי תודה רבה. אתם התשתית שעליה עומדת קהילה. אתם מקור השראה לילדים, נוער ומבוגרים שרואים אתכם ולומדים מכם על ערכי הנתינה והאחריות החברתית. אתם שותפים לדרך, לחזון ולביצוע בהמון דרכים שונות ומגוונות. ובעיקר – אתם עושים טוב להרבה מאוד אנשים שלא על מנת לקבל פרס, אלא מתוך אהבה, רצון טוב וחסד".

ראש העיר, בני כשריאל ,אמר כי "מעלה אדומים היא מודל מיוחד לעשייה התנדבותית ושילוב תושבים בעשייה החברתית, ואני גאה לעמוד בראש אחת הערים המובילות את תחום ההתנדבות והפעילות הקהילתית. עיר קהילה היא עיר שתושביה הם אדם לאדם, מחבקים, מסייעים, נותנים בסתר ומושיטים יד לזולת. בערב ההוקרה למתנדבים ניתנת לנו ההזדמנות להודות למתנדבי העיר שבזכותם מתקיימת אצלנו קהילה וחברה אזרחית סולידרית, מעורבת ואכפתית, לוקחת אחריות, קהילה שחבריה ערבים זה לזו".