יש בית לצעירים

מרכז הצעירים "המעלית" נחנך בטקס חגיגי ומסיבה עם מרינה מקסימיליאן ודי-ג'יי דרוויש

"המעלית" - מרכז הצעירים החדש שהוקם בפארק הנוער העירוני נחנך באופן רשמי השבוע, בטקס חגיגי שהתקיים במעמד: ראש העיר, בני כשריאל, סגן ומ"מ ראש העיר, גיא יפרח, מנכ"ל העירייה, שמוליק חנוך, נציג החברה למשק וכלכלה במרכז השלטון המקומי, נציגי מפעל הפיס, מנהל אגף המלגות במפעל הפיס, ארז גרניט, מנהל מרכז הצעירים, שי שבו, צוות המרכז, מעצבת המבנה, מאיה אלון, מקימי ובוני המרכז.

מרכז הצעירים הוקם בפארק הנוער העירוני, במבנה חדשני וצעיר, המעוצב בעיצוב מודרני וחם. המבנה מחולק ללובי, חדרי ישיבות, כיתות לימוד, חדרי ייעוץ, אולם כנסים חדשני משוכלל, חצר, גג המשקיף על נוף מרהיב ועוד.

אירוע הפתיחה היה מרשים, ססגוני ומושקע. הרב אלי קפלן מבית מורשת קבע יחד עם המכובדים את המזוזה בכניסה למרכז, ראש העיר, בני כשריאל, וסגנו ומ"מ, גיא יפרח, הסירו את הלוט, ולאחר מכן התקיים טקס הענקת חלוקת המלגות.

עם תום הטקס הרשמי ודברי הברכה יצאו הצעירים לרחבת הכניסה, שם נהנו מאווירה שמחה ותוססת שכללה: מסיבה עם די-ג'יי דרוויש, הופעה של מרינה מקסימיליאן, שתייה חופשית, מתוקים ומיני המבורגרים.

המרכז החדש ישרת את תושבי העיר הצעירים, ביניהם: סטודנטים, חיילים משוחררים והורים צעירים.

מנהל אגף המלגות במפעל הפיס, ארז גרניט, בירך באירוע ואמר: "אני גאה ונרגש להיות פה איתכם היום באירוע חנוכת המבנה החדש והמשודרג, שישמש כמרכז הצעירים של העיר, וכמובן בטקס חלוקת המלגות של מפעל הפיס ופר"ח עבור הסטודנטים המדהימים של מעלה אדומים. החגיגה הכפולה הזאת מסמלת מבחינתנו יותר מכל דבר אחר את הדרך שבה מפעל הפיס תורם לקהילות ולרשויות בכל רחבי הארץ על ידי שילוב בין הקמת מבנים שישרתו את הקהילה, לצד הענקת מלגות שמייצרות מאות שעות התנדבות ומניבות אינספור מיזמים חברתיים למען הקהילה והחברה בישראל. אנחנו מודים לשותפים הנפלאים שלנו בעירייה, בראשם ראש העיר, בני כשריאל, על שיתוף הפעולה הפורה ועל פעילותם הברוכה למען רווחתם של תושבי העיר ושיפור איכות חייהם".

מנהל המרכז, שי שבו, אמר כי "בשבילי זו סגירת מעגל. כשאני רואה צעיר מצליח זה מספק וממלא אותי לדעת שהיה לי חלק בעזרה שהוא קיבל בראשית דרכו. לצעירים בעיר יש בית אמיתי, פתוח, מוביל ומקדם עבורם".

סגן ומ"מ ראש העיר, גיא יפרח, אמר כי "אני נרגש מאוד להגשים חזון וחלום אישי. מרכז הצעירים החדש נועד לתת מענה והכוונה להמשך דרכם המקצועית והאישית של צעירי העיר, ולהעניק להם את הכלים להגשמת שאיפותיהם. תודה לכל השותפים לעשייה".

ראש העיר, בני כשריאל, אמר כי "היום אנו רושמים לעצמנו עוד צעד בהיסטוריה. מהפכת הצעירים שרקמה עור וגידים בשנים האחרונות מגיעה לשיאה בפתיחת הבית הראשון לצעירים בעיר. המקום הזה נותן הרבה סיבות להם להישאר בעיר וליהנות ממנה ומהשירותים החדשים שהיא מעניקה".

כשריאל, יפרח ושבו. חונכים את המרכז