ביקור שרת הכלכלה והתעשייה

שרת הכלכלה והתעשייה, ח"כ אורנה ברביבאי, הגיעה לביקור בעיר ובאזור התעשייה

שרת הכלכלה והתעשייה, ח"כ אורנה ברביבאי ממפלגת "יש עתיד", ביקרה וסיירה במעלה אדומים ובאזור התעשייה "פארק ישראל". ברביבאי ביקרה בשטח טרמינל הבידוק שנבנה בימים אלה בכניסה לאזור התעשייה פארק ישראל וכן במתחמי ה-DCITY והמג'יק קאס. במהלך ביקורה קיימה השרה ישיבת עבודה מקצועית עם ראש העיר, הנהלת העירייה והנהלת החברה הכלכלית.

קבלת הפנים לשרה נערכה במוזיאון קסטל, שם גם נערכה פגישת העבודה המקצועית בה השתתפו: ראש העיר, בני כשריאל, סגנו ומ"מ, גיא יפרח, סגן ראש העיר, בוריס גרוסמן, מנכ"ל העירייה, שמוליק חנוך, מנהל אגף הביטחון, נועם הרוש, מנהל אגף שפ"ע, רון צרפתי, סגן המהנדס, קובי לוי, מנכ"ל החברה הכלכלית, יעקב ברוש, סמנכ"לית אזור התעשייה, ענת אנג'ל, מנכ"ל משרד הכלכלה ובכירי המשרד.

בישיבת העבודה קיבלה השרה סקירה מקיפה על אזור התעשייה ועל ההתפתחות העתידית הצפויה בו מפי סמנכ"לית החכ"ל, ענת אנג'ל.

בישיבה דנו בשורת נושאים חשובים להם נדרש סיוע ועזרה של שרת הכלכלה ואנשי משרדה, בהם: השלמת מימון טרמינל בידוק (שרוולי שירות ובידוק) בכניסה לאזור התעשייה, השתתפות במימון הקמת חניון עבור רכבים פלסטיניים בשולי מחנה "ישי", סיוע במתן עדיפות לאומית בתעשייה ועוד.

בנוגע למתן עדיפות לאומית, כידוע, מעלה אדומים מוגדרת אזור פיתוח א' עד לסוף שנת 2023, אך לא מוגדרת כאזור עדיפות לאומית (בניגוד ליתר אזורי התעשייה ביו"ש). בחודשיים הקרובים אמורה הממשלה לדון בעדכון סיווג יישובי העדיפות הלאומית, במטרה לגבש החלטת ממשלה שתחליף את החלטת ממשלה 3738 מיום 15.04.2018. העירייה מבקשת את סיוע מנכ"ל משרד הכלכלה לכלול את "פארק ישראל מעלה אדומים" במפת עדיפות לאומית א' לתעשייה, זאת לאור החוסר המשווע בשטחים לתעשייה בעיר ירושלים. פארק ישראל מהווה חלופה להתרחבות משמעותית היחידה במטרופולין, ומתן עדיפות לאומית לאזור התעשייה יסייע גם בתעסוקה איכותנית שתאפר שמירת אוכלוסייה חזקה במטרופולין ירושלים. לצד העובדים הישראלים בפארק ישראל, אזור התעשייה מספק תעסוקה לכ-6,000 בתי אב ברשות הפלשתינאית, ובשל כך מאפשר יציבות כלכלית וביטחונית באזור, לכן שווה להשקיע בעיר מעלה אדומים, העירייה מספקת תוצאות באופן יעיל ומהיר.

ראש העיר, בני כשריאל, ביקש מהשרה סיוע תקציבי בפיתוח צירי תנועה וכבישים באזור התעשייה וציין כי עומסי התנועה בתוך אזור התעשייה ובכניסות והיציאות ממנו מקשים על פעילותו השוטפת של המקום, ועל כן יש צורך אמיתי בסיוע תקציבי שיאפשר פעילות תקינה למפעלים ולבעלי העסקים באזור.

עוד נדרשה השרה ברביבאי לסיוע בהקצאת קרקע באזורי תעשייה בפטור ממכרז, זאת מאחר ומינהל אזורי תעשייה במשרד הכלכלה והתעשייה משמש כגורם ממליץ לרשות מקרקעי ישראל (רמ"י), למתן זכויות בקרקע באזורי תעשייה בפטור ממכרז. במרבית ערי ישראל הקצאת הקרקע לתעשייה מתבצעת במתווה שלעיל ללא מכרז. בקשת העירייה היא המשך שיווק קרקע לתעשייה בהליך הקיים היום ללא שינוי.

נושא נוסף שנדון הוא שותפות מינהלת אזור התעשייה בהליך הקצאת קרקע ליזמים. עד לפני כשנה וחצי למינהלת אזור התעשייה היה תפקיד משמעותי כשותפה בהליך ההקצאה, כל יזם נדרש להצטייד בהמלצה כתובה של המינהלת, כאשר נציג המינהלת היה נוטל חלק בוועדת ההקצאות של משרד הכלכלה, מסיבות שאינן ברורות לנו הנוהל הופסק לפני כשנה וחצי, ללא כל הסבר ובאופן שפוגע בשותפות בין הצדדים.

בתום פגישת העבודה קיימה השרה סיור כללי ברחבי העיר ובאזור התעשייה "פארק ישראל", שם צפתה בטרמינל הבידוק שמוקם בימים אלה בכניסה לאזור התעשייה. לאחר מכן המשיכה השרה לסיור במתחם DCITY ובמג'יק קאס.

השרה ברביבאי אמרה בתום ביקורה כי "הגעתי לראות אזור תעשייה, והופתעתי מאוד לטובה מנווה המדבר המקסים שיצרתם כאן לאורך השנים, מהמנהיגות שמובילה כאן אזור משגשג וצומח. משרד הכלכלה מכיר בחשיבות האסטרטגית של מעלה אדומים, וימשיך לסייע בקידום התעשייה והתעסוקה".

ראש העיר, בני כשריאל, הודה לשרה על ביקורה בעיר ועל נכונותה לסייע ולעזור יחד עם צוותי משרד הכלכלה בקידום, חיזוק וביסוס פארק ישראל והתפתחותו.